AlgemeenPhariusVoedselveiligheid

Voedselveiligheid, een nieuw vakgebied bij RDMG

By 5 juni 2020augustus 12th, 2020No Comments
Met Pharius bent u vanaf sept 2020 altijd aantoonbaar compliant in Voedselveiligheid

De basis van Pharius wordt gevormd door een online databank met wet- en regelgeving aangaande arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu. De redactie van RDMG houdt deze, al ruim 2 jaar, actueel en volledig. Naar aanleiding van diverse klantvragen is RDMG vanaf begin 2019 gestart met een onderzoek naar het juridisch kader van een aanvullend vakgebied, voedselveiligheid. Dit juridisch kader is de basis van waaruit de RDMG redactie eind 2019 is begonnen met het inrichten en vullen van een nieuwe databank, specifiek voor voedselveiligheid. Ook de technische aanpassingen in Pharius zijn inmiddels doorgevoerd, zodat wanneer de juridische content compleet is, u net als bij Arbo veiligheid en Milieu ook aantoonbaar compliant kan zijn in voedselveiligheid.

Pilot voedselveiligheid

RDMG heeft een hoge kwaliteitsstandaard. We bieden deze nieuwe functionaliteiten en inhoud pas aan als we zeker weten dat het goed is. We kunnen dit natuurlijk niet zonder het aan de praktijk te toetsen. Daarom zijn we onlangs gestart met een pilot bij een aantal van onze klanten. Doel is om de komende maanden de kwaliteit en de volledigheid te laten beoordelen en daar waar nodig te optimaliseren voor de uiteindelijke lancering.

Lancering

De lancering van wet- en regelgeving aangaande voedselveiligheid in Pharius staat gepland voor oktober 2020. Pharius is tegen die tijd uitgerust met alle nationale en Europese wet- en regelgevingbinnen dit thema. Compleet voorzien van hyperlinks en de alom gewaardeerde ‘Kern van de eis’, zoals u dat van ons gewend bent. Waar mogelijk zijn ook normen voor voedselveiligheid opgenomen en gekoppeld. Daarmee kan de gebruiker binnen Pharius een compleet register voor voedselveiligheid opstellen en beheren.

Na de lancering in oktober blijft het niet bij het actueel houden van de wet- en regelgeving alleen. Zodra voedselveiligheid ‘live’ gaat vervolgt de redactie haar werk met het opnemen van jurisprudentie en internationale wet- en regelgeving. Doelstelling is dat we het thema voedselveiligheid Pharius eind 2020 geheel actueel en volledig hebben ingericht.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer informatie over de wijze waarop we voedselveiligheid in Pharius gaan aanbieden? OF heeft u interesse mee te werken aan deze pilot?
Neem dan contact met ons op.

X