Algemeen

Uitgelicht: Kern van de Eis

By 18 juli 2019februari 14th, 2020No Comments
Kern van de Eis

De kern van wet- en regelgeving

Pharius, onze nieuwe applicatie, voorziet u straks van de functionaliteit ‘Kern van de Eis’. Een voor vele klanten bekende toegevoegde waarde die we overnemen uit onze tool Register. Inhoudelijk dan, want in functionaliteit is de Kern van de Eis in Pharius gebruiksvriendelijker.

“RDMG vindt dat legal content meer dan alleen actueel en volledig moet zijn.”

Sinds haar oprichting werkt RDMG met een eigen redactie. Gespecialiseerd in legal content op het gebied van Arbo, Veiligheid en Milieu. Dankzij onze redactie voegt RDMG meerwaarde toe aan de legal content. De Kern van de Eis is één van deze meerwaarden.

De redactie schrijft en beheert de inhoud van de Kern van de Eis. Het formuleert een korte, duidelijke omschrijving van de wet- en regelgeving. Relevante wet- en regelgeving in uw register is hier ook van voorzien. Waardoor het voor u en uw collega’s direct helder wat de strekking is van een opgenomen artikel, paragraaf en/of hoofdstuk.

In Pharius wordt de Kern van de Eis aangegeven door een markeerstift. En verschijnt met maar één klik op de knop. Nog voordat u het artikel hoeft te openen. Kortom, dit scheelt zeer veel tijd in een zoektocht naar passende wet- en regelgeving.

In Pharius wordt de Kern van de Eis met één klik weergegeven.

Koppelingen tussen Europese richtlijnen en nationale wet- en regelgeving

Waar relevant legt de redactie koppelingen tussen de Europese richtlijnen en de nationale wet- en regelgeving. Een van de extra voordelen van de Kern van de Eis.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Voor bedrijven die ook vestigingen hebben in Europa, wordt inzichtelijk dat zij met dezelfde richtlijnen te maken hebben waar dezelfde verplichtingen uit volgen, vastgelegd in de nationale wetgeving van die lidstaat.
  • In de nationale wetgeving wordt bij sommige onderdelen direct verwezen naar de Europese Richtlijn. De koppeling maakt direct duidelijk welke richtlijn het betreft.
  • Bij het opstellen van registers wordt hierdoor inzichtelijk wanneer ook Europese richtlijnen moeten worden opgenomen. En, anderzijds, welke nationale wetgeving moet worden opgenomen.
  • In de Kern van de Eis kan direct worden doorgeklikt naar de betreffende Europese Richtlijn of nationale wetgeving.

RDMG maakt het u graag makkelijk. Wilt u meer informatie weten over Pharius en/of legal content? Neem contact met ons op, of vraag alvast een proefaccount aan (beschikbaar vanaf september 2019).

X