Arbo & VeiligheidGeen categorieMilieuPharius

Aanpassing in keuringsplicht airconditionings- en ventilatiesystemen Pn>70 kW

By 4 januari 2022januari 12th, 2022No Comments

De wijziging (Stcrt. 48236, 2021) in de regeling bouwbesluit 2012 zorgt voor een nadere uitwerking van de keuringsplicht van de toegankelijke delen van airconditioningsystemen of gecombineerde airconditionings- en ventilatiesystemen met een nominaal vermogen van meer dan 70 kW. Deze uitwerking betreft:

  • keuringsmethodiek;
  • eisen voor de keuringsdeskundige.

Op dit moment geldt nog tot 10 maart 2022 overgangsrecht van de keuringsverplichtingen voor airconditioningsystemen waarbinnen de oude keuringsmethodiek nog gebruikt mag worden.

De wijzigingen zijn met name relevant voor diegene die de verplichte keuring uitvoert. De gebruiker of eigenaar, of anders gezegd diegene die de keuring laat uitvoeren, moet zich er van verzekeren dat de keuring wordt uitgevoerd door een deskundige met EPBD diploma (A en/of B). Een lijst met deskundigen is openbaar beschikbaar.

Naast de Regeling Bouwbesluit 2012 wijzigt ook de toekomstige Omgevingsregeling.

RDMG Uitgevers ontzorgt organisaties in het up-to-date kunnen blijven van Wet- en regelgeving. Dit doen we voor de vakgebieden Milieu, Arbo- en veiligheid en voedselveiligheid. Met Pharius en Wijzigingen op Maat (WOM) biedt RDMG interessante online mogelijkheden. Van het volledig aantoonbaar compliant kunnen zijn tot het eenvoudigweg op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen. Meer weten?

X