Arbo & VeiligheidGeen categorieMilieuPhariusVoedselveiligheid

Nu ook de wettelijke vereisten voor voedselveiligheid beschikbaar

By 1 december 2020februari 8th, 2022No Comments
Wettelijke verplichtingen QHSE met voedselveiligheid, Arbo & veiligheid en milieu

RDMG Uitgevers heeft er een nieuwe mijlpaal bij. De bundeling van actuele wet- en regelgeving is uitgebreid met het vakgebied voedselveiligheid. Daarmee kan met Pharius, naast de vereisten uit ISO14001 en ISO45001, ook worden voldaan aan de vereisten aan  de management-norm voor voedselveiligheid; ISO22000.

Ruim anderhalf jaar is de redactie van RDMG hiermee bezig geweest. Van het in kaart brengen van het juridisch kader tot het integreren in de databank.
Zoals de HSE professionals al van ons gewend is hebben we ook voor voedselveiligheid de wetteksten verrijkt met allerlei slimme toevoegingen. Zo zijn de verwijzingen in de wetten en regels onderling verbonden via hyperlinks, is er een korte kernachtige toelichting (Kern van de Eis) beschikbaar, is de historie van wetgeving beschikbaar en zijn relevante normen gekoppeld en alle hygiënecodes opgenomen.

Hierbij blijft het natuurlijk niet. Ook na de lancering is de redactie van RDMG nog druk bezig de databank voedselveiligheid aan te vullen met bijvoorbeeld jurisprudentie, relevante praktijkdocumenten en richtlijnen. Alles om de QHSE-professional en ook specifiek de Food professional, als de QA-manager of QC manager volledig te ontzorgen op het gebied van compliance-management.

Historie

Sinds 1996 biedt RDMG Uitgevers een zeer complete bundel aan van wet- en regelgeving, overige verplichtingen, richtlijnen en jurisprudentie op het gebied van Arbo & Veiligheid en Milieu. RDMG Uitgevers werkt met een eigen redactie. De inhoud van de databank wordt door de jaren heen niet alleen als zeer compleet, actueel en betrouwbaar ervaren, maar vooral de structuur van de inhoud is slim en doordacht opgezet. Dit maakt dat Pharius op een unieke manier kan worden ingezet voor het aantoonbaar compliant zijn op het gebied van Arbo & Veiligheid en Milieu. En nu dus ook voor Voedselveiligheid.

Uitbreiding naar voedselveiligheid

RDMG Uitgevers heeft nauwe banden met haar samenwerkingspartners en staat regelmatig in contact met haar klanten. De vraag naar uitbreiding met voedselveiligheid is dan ook niet uit de lucht gegrepen. “Een dergelijk betrouwbaar en doeltreffend systeem voor het aantoonbaar maken dat je voldoet aan (wettelijke) verplichtingen op het gebied van voedselveiligheid is er tot op heden niet in deze vorm”, is een vaak gehoorde opmerking. Daarnaast zijn er organisaties die onder de noemer QHSE de uitbreiding met voedselveiligheid graag zagen komen. “Alles op het gebied van compliance beheren vanuit één bron maakt het allemaal zoveel makkelijker”.

Bij de doorontwikkeling van de databank en praktische tools van RDMG Uitgevers naar Pharius was de keuze snel gemaakt. Waarom niet onze expertise gebruiken om ook de groep die te maken heeft met voedselveiligheid gaan ondersteunen op dit gebied? De kennis en kunde in het beheer van wet- en regelgeving en het eenvoudig beschikbaar stellen hiervan beheerst RDMG Uitgevers als geen ander.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer informatie over de wijze waarop we voedselveiligheid in Pharius aanbieden?
Ga dan naar pharius.nl of neem contact met ons op. Dan vertellen we u er graag alles over.

X