Geen categorie

Omgevingswet 2021 komt eraan. Voorbereiding RDMG in volle gang

By 26 maart 2020mei 27th, 2020No Comments

Alle klanten van RDMG Uitgevers krijgen in 2021 in meer of mindere mate te maken met de invoering van de Omgevingswet. Vanaf januari zullen zo’n 26 ‘oude’ wetten op het gebied van ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water gebundeld worden tot één stelsel van ruimtelijke regels. Het is daarmee de grootste wijziging in ons vergunningenstelsel sinds de laatste aanpassing van de Grondwet. Voor RDMG Uitgevers betekent dit een grootse verandering in de content en de verwijzing binnen de content. Ook voor wat betreft de historie in wet- en regelgeving die we voor u beschikbaar houden heeft dit gevolgen.

We zijn eind vorig jaar al gestart met de voorbereidingen op deze transitie. Onze redactie werkt daarbij nauw samen met onze partner Borger & Burghouts en zal wellicht in de toekomst ook met andere partners samenwerking zoeken om de overgang voor u zo optimaal mogelijk te laten verlopen. In onze Databank zijn nu al de (concept)teksten van de nieuwe en gewijzigde wetten, besluiten en regelingen beschikbaar. Ook hebben we transponeringstabellen beschikbaar aan de hand waarvan u al inzicht krijgt in de verschuivingen in wet- en regelgeving. Maar dat is niet alles wat wij voor u gaan doen!

In de tweede helft van dit jaar gaan wij u voorzien van een hulpmiddel om de transitie naar de Omgevingswet in uw register te maken. Hierover later meer!

X