Geen categorie

Omgevingswet opgenomen in de Databank

By 5 juni 2018oktober 1st, 2018No Comments

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Het achterliggende doel is dat bedrijven, burgers en professionals van overheden makkelijker en efficiënter zaken kunnen doen op het gebied van omgevingsrecht en ruimtelijke ordening.
De Omgevingswet vervangt tientallen wetten en honderden ministeriële regelingen en AMvB’s over ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water, die relevant zijn voor de leefomgeving. Volgens Minister Schultz Van Haegen gaat het bij de Omgevingswet om “de grootste wetgevingsoperatie sinds de invoering van de Grondwet in 1848”.

De omvang en de te verwachten impact die deze wet op uw organisatie kan hebben maakt dat de Omgevingswet binnen RDMG extra aandacht krijgt. We hebben het ‘Dossier Omgevingswet’ daarom als module toegevoegd aan de Databank.

Dit Dossier biedt u een volledig en actueel overzicht van alle relevante documentatie aangaande de Omgevingswet. Zo vindt u naast de letterlijke tekst van de officiële publicaties, ook conceptversies van de AMvB’s en geconsolideerde versies van de Omgevingswet. Omom het nog toegankelijker te maken, bieden we u ook officiële publicaties aan waarin de artikelsgewijze toelichtingen direct onder de wetsartikelen zijn opgenomen. Uiteraard zijn alle officiële publicaties voorzien van hyperlinks naar aanvullende documenten, artikelen en/of websites. En u vindt er praktijkinformatie, kamervragen en nog veel meer.

Het ‘Dossier Omgevingswet’ is vanaf vandaag gratis aan uw abonnement toegevoegd.

 

Nog geen abonnement bij RDMG? Probeer dan eens een maand lang -geheel vrijblijvend- ons gratis proefabonnement.

X