Algemeen

Nieuwe functionaliteit ‘rollen en rechten’ in Pharius

By 22 juni 2021juni 28th, 2021No Comments

Op 15 juni jl. is aan Pharius een geheel nieuwe functie ‘rollen en rechten’ toegevoegd. Een mooie en langgekoesterde functionaliteit dat het samenwerken aan compliance binnen organisaties nog beter ondersteund en eenvoudiger maakt. Pharius onderscheidt hierin drie type rollen. Organisatiebeheerder, QHSE manager en de standaard Pharius gebruikers rol. We lichten het hieronder verder toe.

Organisatiebeheerder

De organisatiebeheerder kon binnen Pharius gebruikersbeheer al gebruikers aanmaken en registers toekennen aan gebruikers. Nu kan de organisatiebeheerder ook de rol en specifieke lees- en bewerkrechten van elke gebruiker toekennen en wijzigen. Zoals u van ons gewend bent is dit zeer eenvoudig en overzichtelijk. De aanpassingen voor (nieuwe) gebruikers zijn direct actief.

QHSE Manager

De organisatiebeheerder kan op organisatieniveau een of meerdere QHSE Manager(s) aanstellen. Deze rol stelt de manager in staat om wijzigingen bedrijfsbreed te beoordelen en af te handelen. Een wijziging die impact heeft op meerdere registers, kan hiermee in een keer worden afgehandeld.

Gebruiker

De gebruiker wordt betrokken in het proces om aantoonbaar te kunnen voldoen aan de gestelde (wettelijke) verplichtingen. De rechten van gebruikers zijn afzonderlijk per gebruiker in te richten. Als bijvoorbeeld een gebruiker wel is toegevoegd aan een register maar niet het recht heeft gekregen om een wijziging te beoordelen. Dan ziet hij de wijziging in leesweergave. Het aanstellen van (meerdere) gebruiker(s) maakt samenwerken aan het aantoonbaar compliant zijn tot diep in de organisatie mogelijk.

Meerdere registers makkelijk beheren

De organisatiebeheerder kan op registerniveau een registerbeheerder aanstellen. De registerbeheerder kan dan zelf makkelijk en snel zijn collega’s voor dit register rechten geven. Handig als u bijvoorbeeld meerdere registers over verschillende locaties heeft.

Bescherm uw gegevens

U kunt de rechten per gebruiker zo instellen dat ze enkel zien wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Voor u veilig en voor de gebruiker wel zo overzichtelijk.
Verlaat een collega de organisatie, dan heeft de organisatiebeheerder zelf de mogelijkheid om deze gebruiker per direct de toegang tot de bedrijfsomgeving van Pharius te ontzeggen.

Meer weten over de functionaliteit rollen en rechten?

Deze nieuwe functionaliteit ‘rechten en rollen’ zal wellicht de nodig vragen oproepen. Voor meer informatie download de pdf of neem contact op met Patrick of Jeroen via onze chat of andere contact mogelijkheden. Ze vertellen u er graag meer over.

Interesse in Pharius?

Pharius is inmiddels de nummer 1 compliancy tool van Nederland en België. Wilt u meer weten over wat Pharius voor de compliance in uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag een proefaccount aan.

Interesse in Pharius?

Neem contact op

Gebruikerstraining

Aanmelden

Gratis proefaccount

Gratis proefaccount

Meer over Pharius

Ga naar Pharius.nl
X