Arbo & VeiligheidGeen categorieMilieuPharius

RDMG Uitgevers en Saxion Hogescholen verbinden opleiding veiligheidskunde met arbeidsmarkt

By 18 december 2020No Comments
opleiding Integrale Veiligheidskunde

Met de komst van Pharius realiseerden we bij RDMG dat we een flinke sprong in de tijd hebben gemaakt. En dat we ook hard moeten blijven innoveren om de ontwikkelingen voor te blijven. Maar als we innoveren zullen we aan de andere kant ook de toekomstige veiligheidskundigen mee moeten nemen in deze ontwikkelingen. Vanuit deze gedachte zocht RDMG contact met Saxion Hogescholen. Een opleider die er ook om bekend staat om dezelfde reden graag nauw samen te werken met bedrijven, instellingen en organisaties. Het bleek een vruchtbare gedachte.

Safety & Security Lab

Vanuit de opleiding Integrale Veiligheidskunde binnen Saxion Hogescholen is onlangs het Safety & Security LAB opgericht. In het Safety & Security Lab werken studenten in het tweede leerjaar een half jaar lang aan vraagstukken uit de beroepspraktijk. Daarmee wordt de verbinding gelegd tussen ‘young professionals’ uit het onderwijs, en het werkveld. Dit gebeurt onder andere op het gebied van bedrijfsveiligheid. Dit biedt mooie kansen aan beide zijden.

Pharius als inspiratie

Met Pharius kan een organisatie eenvoudig aantoonbaar maken dat het voldoet aan de vigerende wet- en regelgeving. Wijzigingen in de heersende verplichtingen krijgt de QHSE professional vervolgens op een presenteerblaadje. In het actueel houden van het register wordt daarmee veel tijd bespaard. Pharius dient daarvoor uiteraard goed te zijn ingericht met daarin alle, voor de organisatie relevante, (wettelijke) verplichtingen in een overzichtelijk compliance register. En juist daar ligt volgens beide partijen een mooie opdracht voor studenten.

De opdracht

Gedurende één semester gaan de studenten 1 à 2 dagen in de week als ‘junior adviseur’ aan de slag voor de opdrachtgever. Het doel dat ze nastreven is ervoor zorgen dat de klant aantoonbaar compliant wordt.

In de praktijk betekent dit dat studenten in deze periode de opdrachtgever helpen inzichtelijk te maken aan welke compliance verplichtingen de organisatie moet voldoen. Hiervoor gaan de studenten in Pharius een compleet register van eisen inrichten. Vervolgens leggen ze vast op welke wijze de organisatie waarborgt aan deze verplichtingen te voldoen. Ter afsluiting zal er nog een adviesrapport opgeleverd worden aan de hand van een compliance audit.

De opdrachtgever beschikt daarmee over een compleet ingericht Pharius Compliance register en de student heeft een geweldige inkijk gehad in de wisselwerking tussen theorie en praktijk.

De periode

Vanaf 1 februari 2021 gaan de studenten hun werkavontuur starten. Na een zorgvuldige instructie vanuit zowel RDMG als Saxion, leggen de studenten medio maart het eerste contact met de bedrijven. Gezien de huidige corona situatie zal RDMG ook ondersteunen bij het inrichten van compliance vanuit huis. Medio juni zal dit traject worden afgerond. Gedurende het gehele project worden de studenten ondersteund door zowel RDMG als Saxion.

Meer informatie

RDMG Uitgevers zal in eerste instantie haar klanten benaderen voor deelname aan dit project. Bent u geen klant en heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met RDMG Uitgevers. Dit kan per mail, chat of eventueel via ons contactformulier.

Meer informatie

Interessant. Ik hoor graag meer.

Neem contact met me op

Pharius

Ik ken Pharius nog niet.

Ga naar Pharius.nl
X