Arboregeling

De Arbeidsomstandighedenwet (of kortweg Arbowet) is het stelsel dat vanuit de overheid is opgezet om haar visie, gericht op gezond en veilig werken, uit te kunnen voeren. Deze Arbowet is een kaderwet en kent alleen algemene bepalingen die gelden voor plaatsen waar arbeid wordt verricht. Naast de alledaagse werkomgeving (waar de werknemer betaalde arbeid verricht) is dit ook van toepassing voor een vereniging of stichting.
Deze algemene bepalingen worden concreter ingevuld in het Arbobesluit en in de Arboregeling.

Wat is de Arboregeling?

De Arbeidsomstandighedenregeling (of kortweg Arboregeling) is een van de drie niveaus van de Arbowetgeving. De overige niveaus zijn de Arbowet en het Arbobesluit. Waar het Arbobesluit een verdere uitwerking van de Arbowet vormt, daar vormt de Arboregeling een verdere uitwerking van het Arbobesluit. In de Arbeidsomstandighedenregeling vindt u dan ook veelal specifieke uitwerkingen van onderdelen uit het Arbobesluit. Daarnaast worden er in de Arboregeling ook nadere bepalingen beschreven. Hierbij kunt u denken aan apparatuur, meubilair en programmatuur.

Arbobesluit

Zoals eerder beschreven is de Arboregeling een gedetailleerde uitwerking van het Arbobesluit. Het wordt dan ook wel als derde niveau van de Arbowetgeving gezien. Het Arbobesluit (tweede niveau). Voor de meeste organisaties staan alle geldende regels in het Arbobesluit beschreven. Denk hierbij aan regels over arbozorg, het gebruik van gevaarlijke stoffen en persoonlijke beschermingsmiddelen op de werkvloer. Alleen voor specifieke bepalingen wordt er naar de Arboregeling verwezen.

wat is de arboregeling

Wilt u weten hoe wij u kunnen ontzorgen in het voldoen aan de laatste wijzigingen in de Arboregeling? Lees dan verder over Pharius.

Ontdek PhariusOntdek Pharius
compliant arboregeling 2020

Compliant Arboregeling 2022 zijn?

Om compliant Arboregeling, Arbobesluit en Arbowet te zijn dient u continue te voldoen aan alle, voor uw organisatie geldende, regels binnen de Arbowetgeving. Met onze online tool Pharius vereenvoudigen we dit. U wilt er toch ook voor zorgen dat uw organisatie compliant is op gebied van het Arbowet?

Met Pharius heeft u de beschikking over diverse functies om aan te tonen dat u, ook in 2022, compliant de Arboregeling te zijn. Zo vindt u in de Databank alle voor u geldende wettelijke verplichtingen uit de Arboregeling, het Arbobesluit en de Arbowet. Met onze dubbele zoekfunctie vindt u bovendien snel de juiste (gerelateerde) informatie. Tot op artikelniveau van de wetgeving. In zowel nationale als Europese wet- en regelgeving. Dankzij de Register en Compliance mogelijkheden in de online tool kunt u het zichzelf makkelijker maker om up-to-date te blijven van alle geldende regels voor uw organisatie.

Interesse? U kunt Pharius uiteraard ook gewoon eens een maand proberen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Laatste nieuws

Geen categorie

Invoering van de Omgevingswet uitgesteld naar 1 juli 2023

Voor een zorgvuldige invoering van de Omgevingswet is meer tijd nodig om te oefenen, te…
Geen categorie

Even voorstellen: Diede Bosch

We stellen u graag even voor aan Diede Bosch. Diede is student Bedrijfskunde aan Saxion…
Dossier Omgevingswet

Omgevingswet voor vijfde keer uitgesteld

Bron: Rijksoverheid.nl Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil dat de Omgevingswet op…

Voldoe aan de Arboregeling!

Ontdek Pharius
RDMG uitgever van Pharius. Aantoonbaar Compliant.

Contact

Tel. 085 – 0430 130
info@rdmg.nl
Contactformulier

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief