Warenwet

De Warenwet die wij hedendaags hanteren stamt al uit het jaar 1935. De wet bestaat uit meerdere warenwetbesluiten en -regelingen die met regelmaat worden aangepast of toegevoegd. Het is dan ook van groot belang om op de hoogte te blijven van de wijzigingen zodat u kunt aantonen dat u voldoet aan de voor u geldende regels.

Wat is een Warenwetbesluit?

Een Warenwetbesluit is niets meer dan een uitvoeringsbesluit van de Warenwet. In het besluit staan regels waar een bedrijf in Nederland aan moet voldoen als de betreffende categorie voor het bedrijf van toepassing is. Een belangrijke categorie gaat over eet-en drinkwaren. Hier vindt u diverse warenwetbesluiten waarin regels omtrent voedselveiligheid zijn opgenomen. Een aantal besluiten zijn:

  • Warenwetbesluit Cacao en chocolade
  • Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen
  • Warenwetbesluit Meel en brood
  • Warenwetbesluit Zuivel

Een Warenwetbesluit houdt veelal rekening met Europese richtlijnen en verordeningen. Heeft u als bedrijf te maken met voedselveiligheid dan is het essentieel om te voldoen aan de voor u geldende regels uit één of meerdere warenwetbesluiten.

Binnenkort (oktober 2020) vindt u alle warenwetbesluiten in onze online compliance tool Pharius. Zo kunt u eenvoudig aantonen dat u compliant bent op het gebied van de Warenwet. Meer weten over Pharius?

Ontdek PhariusOntdek Pharius
voldoen aan warenwet

Warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen

warenwetbesluit hygiene van levensmiddelen

Een zeer bekend Warenwetbesluit is ‘Hygiëne van levensmiddelen’. Wanneer u voedsel bereidt of verwerkt zult u hoe dan ook met dit Warenwetbesluit in aanraking komen. In dit besluit vindt u meerdere verordeningen, richtlijnen en hygiënecodes waaraan bedrijven in Nederland moeten voldoen om voedsel te bereiden of te verwerken. Door de recentelijke gebeurtenissen met COVID-19 wordt voedselveiligheid belangrijker dan ooit geacht. Voldoen aan de geldende warenwetbesluiten voor uw bedrijf zou anno 2020 dan ook hoog in het vaandel moeten staan. De afgelopen jaren is er meerdere keren voedselfraude gepleegd waardoor de NVWA streng heeft moeten ingrijpen.

Met Pharius kunt u binnenkort aantonen dat u compliant bent aan bijvoorbeeld het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen.

Compliant Warenwet 2020?

Om te voldoen aan de Warenwet in 2020 is het van groot belang dat er voldoende kennis van de geldende regels in de Warenwetbesluiten aanwezig is. Dankzij de Databank van onze online tool Pharius heeft u binnenkort de basis van deze kennis goed op orde. Alle geldende regels in elk Warenwetbesluit is dan vanuit één bron inzichtelijk en snel vindbaar door onze dubbele zoekfunctie. Tot op Europees niveau en met internationale protocollen en verdragen. Met behulp van de Register en Compliance mogelijkheden in Pharius maakt u het zichzelf daarbij nog makkelijker om up-to-date te blijven en aantoonbaar te maken dat u, ook in 2020, compliant de Warenwet bent.

Ontbreekt het u aan tijd om zich hier mee bezig te houden of heeft u hulp nodig bij het voldoen aan de Warenwet of Warenwetbesluiten? Naast Pharius heeft RDMG een breed netwerk aan partners die u hierin kunnen ondersteunen. Liever onze tool Pharius testen? Dat kan. Probeer het gerust 30 dagen uit. Geheel gratis en vrijblijvend.

compliant warenwet Pharius

Laatste nieuws

Geen categorie

20-jarig jubileum van Martijn bij RDMG Uitgevers

Helaas kon Martijn Dijkstra afgelopen vrijdag niet aanwezig zijn op de nazomerborrel van RDMG. Ons…
Algemeen

Werken in een aflevering van ‘How do they do it’

Sinds September 2019 ben ik werkzaam bij RDMG Uitgevers. Samen met mijn collega’s helpen wij…
Algemeen

Migratie Verifield-Pharius succesvol van start

In het kader van de samenwerking met Wolters Kluwer België zijn Lexerta België en RDMG…

Voldoe aan de Warenwet!

Ontdek Pharius
RDMG uitgever van Pharius. Aantoonbaar Compliant.

Contact

Tel. 085 – 0430 130
info@rdmg.nl
Contactformulier

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief